Uvjeti poslovanja

1. Kupac

Kupac je svaka pravna i fizička osoba koja izvrši narudžbu i plaćanje u Internet trgovini Elmont-a. Kupovati mogu samo osobe sa prebivalištem u RH.

U ime firme Elmont obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima i informiramo kupce o načinu njihova korištenja. Redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici firme Elmont i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

2. Prodavatelj

Prodavatelj je tvrka Elmont, Josipa Basiolija 15, 23 000 Zadar.

3. Cijene

Sve cijene prikazane u trgovini izražene su u HRK za krajnjeg kupca. Sve cijene u katalogu izražene su s PDV-om. Navedene cijene odnose se isključivo na uređaje i ne uključuju cijenu ugradnje ako nije drugačije naznačeno.

4.Plaćanje

Plaćanje se može izvršiti na sljedeće načine:

• Kreditnim karticama  (American Express, Diners, MasterCard, Visa) osobno na prodajnom mjestu tvrtke Elmont u ulici Josipa Basiolija 15, 23 000 Zadar ili izborom vrste naplate " kreditne kartice" u procesu kupnje. Uređaji se šalju na odredište nakon potvrde uplate.   

• Gotovinom na prodajnom mjestu tvrtke Elmont u ulici Josipa Basiolija 15, 23 000 Zadar ili gotovinskom (virmanskom) uplatom putem predračuna webshopa. Potrebno je ispuniti opću uplatnicu ili virman na iznos koji je naveden u primljenom e-mailu, te taj iznos nakon odobrenja uplatiti u poslovnicama ZAP-a, ili na šalterima pošte. Uređaji se šalju na odredište nakon prispijeća uplate. 
Napomena: U polje "Poziv na broj" upišite 02 - broj narudžbe

5. Sigurnost internet naplate

Plaćanje putem zaštićenog linka je sigurno! Koristimo Ouroboros Payment Gateway servis za Internet naplatu (http://www.ouroboros.hr), koji koristi najsuvremenije tehnologije zaštite od zlouporaba, kao sto je sigurnosni protokol Secure Socket Layer (SSL) s najmanje 128 bitnom enkripcijom podataka, te druge tehnologije i sigurnosne procedure po najvišim standardima. Razmjena osjetljivih podataka izmedu sustava koji obavlja online plaćanje i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja se korištenjem virtualne privatne mreže (VPN) koja je potpuno zastićena od neautoriziranog pristupa. Osjetljivi podaci o vasoj kreditnoj kartici dostavljaju se online izravno autorizacijskom centru.

Da je sigurna komunikacija izmedu vašeg računala i poslužitelja uspostavljena možete znati po tome što će se u dnu vašeg Internet preglednika pojaviti mala ikona u obliku lokota. Ako strelicu miša dovedete iznad lokota, pojavit će se natpis "SSL Secured", te razina enkripcije koja se koristi (128-bitna).


6. Fotografije i karakteristike proizvoda

Fotografije i opisi pojedinih proizvoda dobiveni su od proizvođača / dobavljača ili preuzeti s Interneta i ne moraju nužno biti identični. Djelatnici Elmont-a nastoje što točnije navesti karakteristike proizvoda. Zadržavamo pravo pogreške u opisu i fotografiji proizvoda.

7. Jamstvo

Svi artikli u trgovini Elmont-a imaju najmanje jednogodišnje jamstvo. Većina artikala, u ovisnosti od proizvođača ima jamstvo duže od jedne godine. Jamstveni list i popis ovlaštenih servisera sastavni je dio isporuke uz naručeni proizvod kupcu. Kupac je dužan čuvati jamstveni list i račun za cijelo vrijeme jamstvenog perioda. Račun i jamstveni list jedini su dokumenti s kojima kupac može ostvariti svoja prava.

8. Dostava

Dostavu naručenih i plaćenih proizvoda obavlja trgovina Elmont ili njezini ugovorni partneri. Rok isporuke za potvrđene i plaćene naruđžbe je 2-6 dana. Iznimno, u slučaju rasprodanosti kod dobavljača obvezujemo se ponuditi kupcu sličan proizvod po cijeni i karakteristikama. Dostava na području RH je BESPLATNA (osim otoka gdje ćemo vas naknadno kontaktirati ). Za bijelu tehniku i ostale artikle teže od 30 kg molimo osigurajte jednu osobu za istovar.
Molimo da prilikom prijema artikala iste vizualno pregledate te provjerite da li imaju svu popratnu dokumentaciju (račun, garancija, upute, popis ovlaštenih servisera i sl.)

9. Otkazivanje naruđžbe

Otkazivanje plaćene narudžbe od strane kupca u načelu nije moguće. Ipak, u određenim slučajevima dopuštamo otkaz narudžbe. U tom slučaju zadržavamo pravo naplate manipulativnih troškova (provizija kartičara i sl.).

10. Zamjena proizvoda

Kupac može zamjeniti kupljeni proizvod u roku 7 dana od dana primitka na adresu dostave. Tvrtka Elmont obvezuje se reklamirani proizvod zamjeniti istim ili proizvodom sličnih karakteristika istog cjenovnog i kvalitativnog razreda. Kupac je dužan reklamirani proizvod dostaviti u neoštećenoj originalnoj ambalaži, sa svim priloženim dijelovima (daljinski upravljač, ispravljač, upute, baterije, ..). Proizvodi sa vidljivim oštećenjima, proizvodi koje je kupac pokušao popraviti ili prepraviti, proizvodi koji su oštećeni zbog nestručnog priključivanja ili neprikladne upotrebe, strujnog udara i proizvode bez originalne ambalaže nije moguće zamjeniti. Nakon isteka roka od 15 dana, reklamacija i popravak moguć je u ovlaštenom servisu. Popis ovlaštenih servisera sastavni je dio jamstvenih uvjeta koji se dostavljaju kupcu.
KUPNJOM PROIZVODA KUPAC PRIHVAĆA UVJETE POSLOVANJA